Nová sociální síť Clubhouse: jak funguje a čím se liší od ostatních

clubhouse socialni sit club house

Možná jste zaznamenali nový hit internetu, sociální síť Clubhouse. Jedinečnost Clubhouse tkví ve dvou faktorech: tím prvním je punc exkluzivity, protože v současné době je pro registraci nutné získání Clubhouse pozvánky od některého z vašich známých nebo přátel. Druhým bodem je obsah: místo fotek nebo krátkých textů budete sdílet svůj hlas. Budete-li mít štěstí a získáte pozvánku, můžete se pohybovat po virtuálních místnostech a diskutovat o umění, kultuře, ekonomice, politice… zkrátka o všem, co vás zajímá (a zároveň je legální). Aplikace je v současné době dostupná jen pro iPhone.

Současná exkluzivita je pravděpodobně jen dočasná

Tato nová zvuková sociální síť byla vyvinutá podnikatelem ze Silicon Valley Paulem Davisonem a bývalým zaměstnancem společnosti Google Rohanem Sethem a uvedena na trh na jaře loňského roku. V Česku si získala oblibu až koncem roku a úspěšně se rozrůstá. V současné době má přes půl milionu registrovaných uživatelů a její obliba den ode dne stoupá. Dá se předpokládat, že brzy bude dostupná pro všechny.

socialni sit clubhouse
Sociální síť Clubhouse

Jak Clubhouse funguje?

Po přihlášení  jste uvítáni jednoduchou domovskou stránkou, která obsahuje seznam diskusí, které právě probíhají, a také událostí naplánovaných na později. V závislosti na vaší pracovní oblasti / zájmu / přátelích uvidíte nabídku místností, ve kterých se vedou rozhovory o hudbě, filmu, kultuře nebo technice.

Závratné spojení živých konverzací ve stylu podcastu, panelových diskusí, příležitostí k vytváření sítí  a možnost přítomnosti ve více místnostech napodobuje interakce v reálném životě. Je snadné přecházet z „místnosti“ do „místnosti“ a účastnit se diskusí na virtuální scéně, jakmile vám moderátoři dají slovo (o slovo požádejte stisknutím emoji se zvednutou rukou). Jakmile si v aplikaci vytvoříte uzavřenou skupinu, můžete využívat soukromých uzamčených místností.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *